Slovenia SR
Promeni državu

Obnavljanje vulkaniziranjem u kalupu

  Obnavljanje vulkaniziranjem u kalupu

  Svaki kostur pneumatika se pažljivo pregleda da nema nekih oštećenja pre nego što ga Goodyear prihvati za obnavljanje. Svi kosturi koji ne zadovolje naše stroge specifikacije se odbacuju. Posle pregleda stari gazeći sloj se skida i karkasa se priprema za obnavljanje.

  Proces obnavljanja vulkaniziranjem u kalupu za Goodyear proizvode TreadMax i Next Tread obuhvata nevulkanizovanu gumu postavljenu na uglačanu i pripremljenu karkasu.

  Dezen gazećeg sloja i žigosanje bočnog zida se vulkanizuju u zagrejanoj presi. To je vrlo slično procesu korišćenom u proizvodnji novih pneumatika.

  Goodyear nudi operaterima tri mogućnosti kad dubina gazećeg sloja njihovih pneumatika padne na nivo na kome je obnavljanje jedna od opcija, ako je kostur pneumatika neoštećen.

  TreadMax

  Vrhunske interne TreadMax metode proizvodnje praktično ponavljaju originalni proces kompanije Goodyear. Koristi se najnovija generacija kostura pneumatika Goodyear sa tehnologijom Max, materijali i dezen gazećeg sloja su praktično identični sa materijalom korišćenim za nove pneumatike. Zato su i performanse koje ovi pneumatici nude slične performansama novih pneumatika.

  Pouzdanost obnovljenih pneumatika Goodyear TreadMax je na istom nivou kao kod novih pneumatika. To je tako ne samo zbog korišćenog materijala i procesa nego i zbog strogog ispitivanja kostura i visokog kvaliteta procesa proizvodnje kao i mnogobrojnih kontrola kvaliteta vršenih u tom procesu.

  Next Tread

  Pri proizvodnji Next Tread proizvoda nevulkanizovana guma gazećeg sloja se stavlja na uglačani kostur. Pneumatik se tada zagreva u kalupu u kome se guma vulkanizuje i formira novi dezen gazećeg sloja. Nakon završenog procesa vulkanizacije u kalupima, kompanija Goodyear ispituje pneumatike. Ova finalna inspekcija obezbeđuje da iz pogona za obnavljanje pneumatika mogu da izađu samo pneumatici koji ispunjavaju visoke standarde kompanije Goodyear.

  Asortiman proizvoda Next Tread MoldCure dopunjuje vrhunski asortiman dokazano dobrim protektiranim gazećim slojem. Obnovljeni pneumatici Next Tread mogu takođe da se proizvedu koristeći širok spektar kostura pneumatika za kamione.

  Kućište u vlasništvu klijenta

  Kompanija Goodyear protektira stari pneumatik pomoću procesa vulkanizacije u kalupima (MoldCure) i vraća ga kao novi proizvod TreadMax ili Next Tread. Klijent plaća samo proces protektiranja. Ovo je najčešće izabrana procedura mnogih prevoznika koji žele da znaju čitavu istoriju svojih pneumatika.

  Zamena kostura pneumatika

  Goodyear kupuje stari pneumatik, a zatim stranki prodaje novo-obnovljeni.

  Kupovina kućišta

  Stari pneumatik se prodaje kompaniji Goodyear radi protektiranja i upotrebljava ga drugi prevoznik.