Slovenia SR
Promeni državu

Snel Logistic Solutions štedi sa pneumaticima za kamione Goodyear FUELMAX

Transportna kompanija Snel Logistic Solutions bazirana u Holandiji je na zahtev Goodyeara uzela učešće u opsežnom ispitivanju pneumatika početkom prošle godine. Prvi interni rezultati sa pneumaticima FUELMAX montiranim na tegljačima pokazuju da je ušteda goriva jedan litar na 100 kilometara u poređenju sa drugim ispitivanim pneumaticima.

U svrhe ispitivanja, na dva tegljača kompanije Snel Logistic Solutions montirani su Goodyearovi pneumatici FUELMAX S na upravljačku osovinu i FUELMAX D na pogonsku osovinu, a na dva tegljača drugi pneumatici prvoklasne marke. Od februara 2014. godine svako vozilo je prešlo oko 145.000 kilometara i prvi rezultati merenja u voznom parku govore sami za sebe. "Da se razumemo, test je još uvek u toku i mi ćemo ocenjivati rezultate na kraju, kad budemo imali uvid u ukupne troškove. Ali ono što je tačno već sada je da su tegljači sa novim Goodyearovim pneumaticima, u pogledu potrošnje goriva, najbolji na ovom testu. Razlika je osetna, naši tegljači sa FUELMAX pneumaticima troše u proseku jedan litar goriva manje na 100 kilometara. U tom pogledu su izgledi za FUELMAX dobri," kaže Peter Snel, direktor voznog parka u kompaniji Snel Logistic Solutions.

Ova kompanija važi kao vodeća na području inovacija i kvaliteta. Ona ima nova vozila i koristi sofisticiran interni i eksterni monitoring. Za test je podjednako važna i ruta između mesta Spa i Weert. "Naša poslovnica u Weertu je holandski distributivni centar za marku Spa. Mi održavamo specijalnu šatl liniju sa četiri tegljača (4 x Scania R400 sa Euro 5 motorima). Svakog dana vozila putuju između dve lokacije po istoj ruti i sa istim vozačima. Ukratko, idealan scenario za test. Tako su ga ocenili i proizvođači kamiona koji su tražili da testiramo njihova Euro 6 vozila,” objašnjava Peter Snel.

Snel Logistic Solutions se fokusira prvenstveno na brz transport robe široke potrošnje. Kompanija sa oko 200 vozača veruje u spajanje transporta i logistike. Kompanija bazirana u Holandiji pomaže svojim korisnicima da smanje svoje troškove od početka proizvodnje do isporuke gotovih proizvoda. “Naši sopstveni troškovi su uveliko pod kontrolom i optimalizovani gde je to moguće. Jedna od velikih prednosti koju imamo je modul za vožnju u našem kompjuteru u kamionu. To je postojan resurs koji nam pomaže u optimizovanju vožnje i omogućava da argumentovano pratimo stil vožnje vozača," kaže Peter Snel.