Slovenia SR
Promeni državu

Pneumatici Goodyear KMAX pokazali se kao najefikasniji za Standard LLC

Niska cena po kilometru, visok nivo prianjanja i ekonomična potrošnja goriva osnovne su ocene ruskog prevoznika.

Najnoviji pneumatici Goodyear za KMAX kamione sa velikom kilometražom pokazali su se kao najefikasniji kamionski pneumatici po oceni ruske transportne kompanije Standard LLC u nedavnom testu. Isprobali su Goodyear KMAX kamionske pneumatike i njihov zaključak je bio da pneumatici imaju nisku cenu po kilometru, visok nivo prianjanja i ekonomičnu potrošnju goriva.

Ruska transportna kompanija Standard LLC koristi kamione 120 DAF i MAN za prevoz tereta kako u Rusiji tako i u svetu. U junu 2014, započeto je testiranje najnovijih Goodyear kamionskih pneumatika za velike kilometraže na kamionu MAN TGS 19.400, na koji su montirani KMAX S pneumatici za upravljačku osovinu veličine 315/70R22.5, KMAX D pneumatici za pogonsku osovinu veličine 315/70R22.5 i KMAX T 385/65R22.5 pneumatici za prikolice.

Nakon pređenih nešto više od 122.000 kilometara, preostala dubina gazećeg sloja iznosila je na svim pneumaticima između 14 mm i 15 mm, sa izuzetkom jednog pneumatika na upravljačkoj osovini čija dubina je bila 13 mm. „Kada biramo kamionske pneumatike, obraćamo pažnju na tri glavna parametra: prvi je cena po kilometru, drugi je bezbednost, a treći ekonomična potrošnja goriva”, rekao je glavni inženjer kompanije Standard Artak Kočinijan (Artak Kochinyan). „Testirali smo vodeće brendove, uključujući Goodyear. Tokom testova, ustanovili smo da kamionski pneumatici Goodyear pokazuju dobre rezultate u svim aspektima – niska cena po kilometru, visok nivo prianjanja i ekonomična potrošnja goriva. Danas smatramo da je pneumatik Goodyear KMAX najefikasniji od svih.”

Još jedan aspekt performansi pneumatika u kom asortiman KMAX prednjači jeste prianjanje u zimskim uslovima. Fedor Šefer (Fedor Shefer) bio je vozač tokom testova. Rekao je: „Kamion uglavnom vozim po suvim asfaltiranim putevima, ali bilo je nekoliko situaciju na Uralu sa teškim vremenskim uslovima; padao je sneg i po putu je bilo leda. Put je bio dosta klizav, tako da sam imao priliku da testiram prianjanje kamionskih pneumatika Goodyear. I mogu reći da su to dobri pneumatici, zaista dobri.”