Slovenia SR
Promeni državu

ČSAD je izabrao Goodyear KMAX i FUELMAX zahvaljujući uspešnim rezultatima testa

Zahvaljujući internoj evaluaciji koja je potvrdila da pneumatici Goodyear KMAX omogućavaju veliku kilometražu, Češka kompanija ČSAD Frýdek-Místek a.s. montirala je ove pneumatike na sve svoje kamione za regionalni prevoz, a na drugim vozilima koristi pneumatike FUELMAX i tako poboljšava njihovu potrošnju goriva. ČSAD obavlja međunarodni i domaći transport tereta, a specijalizovan je za transport opasnog tereta (ADR) uključujući komprimovane i tečne gasove

Zajedno sa Goodyearovim Centrom za inovacije u Luksemburgu, ČSAD je 2012. i 2013. godine testirao najnovije pneumatike Goodyear KMAX koristeći tankere za industrijski gas kompanija Linde i Messer. Na osnovu uspešnih rezultata zajedničkog testiranja, ČSAD je sada montirao pneumatike KMAX S i D na sva svoja vozila za regionalni transport i kompanija navodi da su sa njima, zahvaljujući velikoj kilometraži, postigli optimalne troškove po kilometru. Nova linija pneumatika FUELMAX takođe ispunjava svoja obećanja - posebno što se tiče smanjenja potrošnje goriva. Prema internoj evaluaciji u ČSAD, vozila sa pneumaticima FUELMAX su ranije prosečno trošila od 28 do 30 l/100 km, a sa novim pneumaticima potrošnja goriva je poboljšana za 0,2 do 0,3 l/100km.

“Bili smo vrlo impresionirani performansama novih pneumatika Goodyear KMAX i FUELMAX,” kaže Jiří Javúrek, direktor voznog parka ČSAD Frýdek Místek a.s. “Dobili smo bolju kilometražu u regionalnom transportu u poređenju sa našim prethodnim pneumaticima i sada montiramo KMAX na sva vozila u ovom sektoru. Potrošnja goriva koju imamo zahvaljujući pneumaticima FUELMAX je takođe vrlo impresivna; mi ih sada montiramo i na ostala vozila u našem voznom parku.”

Testiranje pneumatika KMAX u 2012. i 2013. godini zajedno sa Goodyearovim Centrom za inovacije u Luksemburgu vršeno je sa 25 tegljača Volvo FH13 460 sa raznim prikolicama-cisternama koje su nosile komprimovan i tečni gas kako internacionalno tako i regionalno. Testovi su pokazali da je vek trajanja pneumatika bio najimpresivniji: pneumatik KMAX S za upravljačku osovinu prešao je više od 140.000 kilometara, a pneumatik KMAX D na pogonskoj osovini vozio je 200.000 kilometara.

Pored transporta sa cisternama za industrijski gas, kompanija vrši i putnički transport uključujući gradski, prigradski i međunarodni saobraćaj. Servis za Irisbus-Iveco, Kögel, SOR i SAF je drugi deo delatnosti. ČSAD Frýdek-Místek a.s. ima 130 kamiona i 104 autobusa, ali grupa 3ČSAD kao celina ima više od 170 kamiona i 330 vozila javnog saobraćaja za regionalni i turistički transport. Za vozni park kamiona prosečna dnevna ruta je 400 kilometara, a uključuje dve lokacije za utovar i osam mesta za istovar. Oko 90% pneumatika koje grupa koristi su marke Goodyear ili robnih marki u vlasništvu Goodyeara, od 2002. godine kompanija ima ugovor o partnerstvu sa Goodyearovom mrežom TruckForce.