Slovenia SR
Promeni državu

Faur izabrao pneumatike Goodyear Marathon Coach

Goodyearov pneumatik Marathon Coach obezbeđuje dobre performanse tokom cele godine i dug vek trajanja

Francuski turistički prevoznik Faur je bio među prvim strankama koje su testirale pneumatike Marathon Coach. Posle uspešne evaluacije performansi pneumatika, kompanija je sada na svih svojih 80 turističkih autobusa montirala namenske Goodyearove pneumatike za turističke autobuse jer nude vrlo dobre performanse tokom cele godine i veliku kilometražu koja omogućava smanjenje troškova.

Kompanija Faur je porodično preduzeće već pet generacija, sa Lilian Faur kao sadašnjim izvršnim direktorom. Ima vozni park od 80 autobusa, 45 u Tuluzu i 35 u Perpinjanu. Šezdeset procenata svog biznisa posvetili su turizmu, a četrdeset procenata uslugama za škole. "Zimska sezona je za nas vrlo važna,” kaže Lilian Faur. “Ona predstavlja oko 500 putovanja na Pirineje, a svaki dan od novembra do aprila, ili čak maja, vozimo izletnike u Alpe. Mi ne koristimo pneumatike za sneg.” Razlog je jednostavan: ti pneumatici su zahtevni u pogledu logistike, a odnos vožnji obavljenih po suvom putu i u zimskim uslovima ne opravdava investiciju. Tako je kompanija odlučila da testira novi pneumatik Goodyear Marathon Coach koji je specijalno razvijen kao pneumatik za sva godišnja doba za autobuse. Vrlo dobre performanse pneumatika Marathon Coach u pogledu prianjanja i vuče bio je odlučujući razlog da izaberemo ovaj pneumatik za svih 80 vozila koja imamo.

Pored prianjanja i vuče, ono što je impresioniralo Lilian Faur kod Goodyearovih pneumatika bila je njihova kilometraža. "Sa naše tačke gledišta, ovi pneumatici su najbolji u pogledu performansi i cene u segmentu premijum pneumatika, imaju prednost u konkurentnoj ceni i veću kilometražu. Habanje ramena gume je problem koji pogađa pneumatike korišćene na savremenim autobusima, a Marathon Coach se ponašao vrlo dobro u pogledu habanja i time postigao veliku kilometražu," kaže Lilian Faur.

Marathon Coach je pneumatik za sve osovinske pozicije i vožnju tokom cele godine. Njegov jedinstveni asimetrični dezen nudi odlično ravnomerno habanje i veliku kilometražu sa visokim nivoom komfora. Ovaj dezen, koji je Goodyear razvio specijalno za pneumatik Marathon Coach, jeste odgovor na neravnomerno habanje pneumatika na savremenim autobusima i prvi je dezen gazećeg sloja namenski razvijen u Goodyearu za pneumatike za autobuse.

Pneumatik Goodyear Marathon Coach za sve osovinske pozicije dimenzija 295/80R22.5 ima indeks opterećenja 154, što predstavlja nosivost pneumatika od 3750 kg. Montaža pneumatika Goodyear Marathon Coach na prednju osovinu u skladu je sa predloženim promenama ograničenja težine vozila u javnom saobraćaju u EU koja mogu da stupe na snagu u 2018. godini. Zbog povećanja prosečne težine putnika i njihovog prtljaga i želje EU da poveća efikasnost transpotra i smanji emisije ugljendioksida, Komisija EU je predložila da se poveća dozvoljena granična težina dvoosoviskog putničkog autobusa sa 18 na 19 tona. Mada precizni detalji predloga treba tek da se definišu, to dozvoljava 7,5 tona tereta na prednjoj osovini u kombinaciji sa 11,5 tona na pogonskoj osovini.