Slovenia SR
Promeni državu

Tehnologija

Specijalni pneumatici za kamione u vrelim sredinama

Goodyear je razvio Hot Climate Technology (HCT) i na toj bazi pneumatike za kamione koji deluju u vrlo teškim radnim uslovima u pogledu temperature, površine puta i opterćenja.

U nekim evropskim državama, na Srednjem istoku i u afričkim državama radni uslovi pneumatika za kamione su teški, uglavnom zbog visokih temperatura u radnoj sredini i na putevima. Osim toga, uslovi na putu mogu biti opasni, a preopterećenja sa prethodnom generacijom vozila i servisom česta, kako sa tjubles gumama tako i onim sa unutrašnjom gumom.

Standardni evropski pneumatici za kamione, u savremenim dimenzijama, u velikoj meri se adekvatno ponašaju u toplim predelima. Međutim, uglavnom na Srednjem istoku i u afričkim regionima, za neke dimenzije i aplikacije potrebni su optimalizovani pneumatici.

Zbog toga su za HTC pneumatike razvijeni specifičan dezen gazećeg sloja, namenska konstrukcija karkase i/ili specijalne smeše gazećeg sloja. Pneumatici HCT se prepoznaju po tome što na bočnom zidu nose logo Hot Climate Technology.

Goodyearova serija pneumatika HTC za kamione pokriva potrebe prevoznika na duge pruge i regionalni transport kao i mešovite aplikacije.