Slovenia SR
Promeni državu

Originalna oprema

Mnogi od vodećih proizvođača komercijalnih vozila u svetu ugrađuje Goodyearove pneumatike za kamione. U njih spadaju DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania i Volvo. Mi takođe isporučujemo pneumatike glavnim proizvođačima prikolica kao što su Fliegl, Kögel, Krone, Schmitz Cargobull, Schwarzmüller i mnogi drugi.

Sa ovim proizvođačima Goodyear tesno sarađuje u razvoju njhovih novih modela, tako da naši pneumatici pomažu u optimizaciji performansi njihovih vozila i zadovoljavanju potreba krajnjih korisnika.

Jedno od izazovnih područja u razvoju pneumatika je pronalaženje inovativnih rešenja. Na primer, napravili smo pneumatik za kamione koji ima veću nosivost da bismo rešili problem povećanog opterećenja na prednjim osovinama zbog uvođenja motora Euro VI. Takođe smo napravili pneumatik za kamione koji ima vrlo nizak profil i smanjuje visinu vožnje vozila. To je omogućilo povećanje visine tereta u okviru zakonom propisanih, ograničenih dimenzija, bez smanjivanja veličine kočnica. Dodatni primeri su pneumatici Super Single za kamione koji zamenjuju dvostruke točkove za montažu na prikolice i pogonske osovine. Ovi pneumatici smanjuju težinu vozila i tako povećavaju koristan teret.