Slovenia HR
Promijeni zemlju

Protektirane gume MoldCure

Gume obnovljene u vulkanizacijskom kalupu

Prije nego što Goodyear potvrdi kordnu konstrukciju za obnavljanje, pažljivo je pregleda da nije oštećena. Odbacimo sve kordne konstrukcije koje nisu usklađene s našim najstrožim specifikacijama. Nakon uspješno izvršenog pregleda odstrani se stari gazni sloj i pripremi karkasa za obnavljanje.

Postupak obnavljanja u vulkanizacijskom kalupu koji se primjenjuje za Goodyearove proizvode TreadMax i Next Tread uključuje nanos nevulkanizirane gume na prethodno pripremljene, izbrušene karkase.

Gazni sloj i bok sa žigovima zatim se u zagrijanoj preši vulkanizira na karkasu. Postupak je jako sličan onome koji se primjenjuje za nove gume.

Kad gazni sloj dođe do razine istrošenosti kod koje bi se gumu moglo obnoviti, Goodyear daje prijevoznicima na izbor tri mogućnosti, naravno ako je konstrukcija neoštećena.

TreadMax

Goodyearove vrhunske metode koje upotrebljava u svojim pogonima za proizvodnju obnovljenih guma TreadMax stvarni su snimak originalnoga proizvodnog procesa. Upotrebljavaju zadnju generaciju Goodyearovih teretnih guma s Max tehnologijom i dezene koji su praktično jednaki dezenima novih guma. Zato je i njihova izdržljivost usporediva s izdržljivošću novih guma.

Pouzdanost Goodyearovih obnovljenih guma TreadMax na istoj je razini kao kod novih. Za to su zaslužni upotrijebljeni materijali i postupci, temeljit pregled kordnih konstrukcija i visokokvalitetan proizvodni proces, a naravno i brojne kontrole za vrijeme proizvodnje.

Next Tread

Za izradu proizvoda Next Tread na izbrušenu konstrukciju nanosi se nevulkanizirani gazni sloj. Plašt se zatim zagrije u kalupu, gdje guma vulkanizira i oblikuje se nov dezen gaznoj sloja. Nakon završenog vulkanizacijskog procesa u kalupu Goodyear pregleda plašt. Završnom kontrolom osigurava se da proizvodnju napuste samo one obnovljene gume koje odgovaraju Goodyearovim visokim standardima.

Serija proizvoda Next Tread obnovljenih vulkanizacijom u kalupu dopunjuje vrhunsku ponudu obnovljenih guma s provjerenim šarama. Kod obnovljenih guma Next Tread može se upotrebljavati širok izbor kordnih konstrukcija teretnih guma za gospodarska vozila.

Kućište u vlasništvu kupca

Goodyear protektira staru gumu postupkom MoldCure i vraća je u obliku novog proizvoda TreadMax ili Next Tread. Kupac plaća samo postupak ponovnog profiliranja. Ovu opciju preferiraju mnogi operateri koji vole znati cijelu povijest svojih guma.

Izmjena kordne konstrukcije

Goodyear otkupljuje staru gumu, a novu, obnovljenu proda stranki.

Kupnja konstrukcije

Stara guma prodaje se Goodyearu radi obnavljanja, a upotrijebit će je drugi korisnik vozila.