Slovenia HR
Promijeni zemlju

Kako se izrađuju gume

Miješanje mješavine

Za izradu mješavine potrebno je puno sastojaka. Omjer tih sastojaka, među kojima su različite vrste kaučuka, punjenja i drugi, ovisi o tome kakve značajke želimo postići kod gume. Sastojci se miješaju u vrlo velikim miješalicama poznatim pod imenom miješalice Banbury, gdje nastaje crna, ljepljiva smjesa koja se potom šalje do kalandara.

Valjanje

Kada se guma ohladi šalje se u poseban stroj za valjanje gdje se reže u trake koje će tvoriti osnovnu strukturu same gume. Tijekom valjanja, pripremaju se drugi elementi gume, od kojih se neki oblažu drugom vrstom gume.

Izrada

Sama guma je izrađena iznutra prema van. Tekstilni elementi, čelični remeni, stope, sloj, nit i ostali dijelovi postavljaju se u stroj za izradu gume koji jamči da će svaki dio biti na pravom mjestu. To rezultira onim što izgleda kao relativno gotov proizvod, znan i kao zelena guma.

Vulkanizacija

Guma se zatim vulkanizira u vrućim kalupima u preši za vulkanizaciju. Pritom se svi dijelovi stisnu zajedno i guma dobiva svoj konačni oblik, uključujući šaru i oznake proizvođača na boku.

Kontrola

Prije nego što se potvrdi da je guma primjerena za prodaju treba je temeljito pregledati. Vizualan pregled obavljaju osposobljeni kontrolori, a zatim se uporabom namjenske strojne opreme utvrđuju i najmanje nepravilnosti ili nedostaci. Neke gume izvade se iz proizvodne linije i rendgenski pregledaju da se pokažu eventualni unutarnji nedostaci i pogreške. Naši inženjeri za nadzor kvalitete razrežu slučajno izabrane gume te pažljivo i detaljno pregledaju zadovoljava li njihova konstrukcija stroga Goodyearova mjerila.

Dijelovi gume

Vrhovi: Gumena punjenja u stopi i području donjeg bočnog zida radi progresivnog prijelaza iz krutog područja stope u fleksibilni bočni zid.

Paket stopa: Paket čeličnih stopa pravilno sjeda i brtvi gumu uz naplatak te ju drži na položaju.

Pojas: Višestruki slojevi čelične žice pod niskim kutom gumi daju snagu, stabiliziraju profil i sprječavaju prodor čestica u okvir.

Okvir ili kućište: Okvir gume sastoji se od paketa stopa, bočnih zidova i profila.

Obvoj: Sloj tvrde gume otporan na eroziju područja stope kod prirubnice naplatka.

Čelični kabeli: Sloj čeličnih kabela preko radijalnog sloja radi učvršćivanja i stabilizacije područja prijelaza iz stope u bočni zid.

Smjesa: Smjesa gume, ulja i drugih materijala koji (najčešće) čine profil.

Klapna: Gumena traka postavljena između cijevi i naplatka. Štiti cijev od trljanja i sprječava oštećenje cijevi kod naplatka.

Pritisak napuhivanja: Pritisak na koji guma mora biti napuhana kada je hladna. Obično se izražava u kPa (kilopaskalima, 100 kPa = 1 bar), psi (funtama po kvadratnom inču) ili barima (1 bar = atmosferski tlak koji obično iznosi 14,5 psi, ovisno o nadmorskoj visini).

Unutarnji sloj: Sloj gume na gumama bez cijevi koji je posebno formuliran za sprječavanje gubitka zraka.

Indeks nosivosti: Maksimalno opterećenje koje guma smije podnijeti.

Radijalno: Žice sloja okvira postavljene su ravno kroz gumu od stope do stope. Nadalje, radijalne gume imaju slojeve remenja koji uglavnom idu kružno oko guma, ispod profila. Oni ograničavaju žice radijalnog sloja i stabiliziraju područje profila.

Sloj: Radijalni (900) sloj prenosi sve sile opterećenja, kočenja i upravljanja između kotača i ceste te održava opterećenje gume pod radnim pritiskom.

Brazdanje: Rezanje pohabanih utora do veće dubine vrućim željezom kako bi se produžio vijek trajanja gume.

Vulkanizacija profila: Zamjena pohabanog profila novim kako bi se produžio vijek trajanja okvira kamiona.

Otpor kotrljanja: Otpor kotrljanju je upravo ono što mu naziv kazuje. Što je niži otpor kotrljanju, tim je manji napor potreban za pomicanje gume. To je rezultat niza utjecaja, uključujući smjese profila i konstrukcije gume. Izravno utječe na ekonomičnost potrošnje goriva.

Naplatak: Drugi naziv za kotač, koji se uobičajeno koristi u industriji guma. To je također dio kotača na koji se guma postavlja.

Bočni zid: Dio gume koji daje zaštitu sloja i sprječava savijanje i utjecaj vremenskih uvjeta.

Ocjena brzine: Maksimalna brzina kojom guma može putovati.

Profil: Vanjski sloj gume koji dodiruje cestu i prvenstveno omogućuje vuču i štiti okvir ispod sebe.

Uzorak profila: Dizajn utora kako bi se maksimizirao prianjanje i prohodnost vode

Cijev: Zasebna zračna komora, formulirana za sprječavanje gubitka zraka, umetnuta u gume s cijevima.

Bez cijevi: Guma za koju nije potrebna cijev.