Slovenia HR
Promijeni zemlju

Snel Logistic Solutions štedi gume Goodyear FUELMAX

Na Goodyearovu molbu nizozemsko transportno poduzeće Snel Logistic Solutions početkom ove godine pristupilo je opsežnom usporednom testiranju guma. Početni interni rezultati s vučnim jedinicama opremljenim gumama FUELMAX pokazuju da u odnosu na ostale gume uključene u testiranje na 100 kilometara uštede litru goriva.

Dvije vučne jedinice poduzeća Snel Logistic Solutions imale su gume Goodyear FUELMAX S na upravljačkoj osovini i FUELMAX D na pogonskoj osovini, a dvije vučne jedinice gume druge vrhunske marke. Od veljače 2014. svako vozilo napravilo je približno 145.000 kilometara i prvi rezultati koji su izmjereni u transportnom poduzeću ne zahtijevaju posebno objašnjenje. "Napomenimo da testiranje još traje i da ćemo rezultate ocijeniti na kraju kad budemo imali pregled ukupnih troškova. Međutim, već se sada vidi da su u tom testu, što se tiče potrošnje goriva, najbolji kamioni s novim Goodyearovim gumama. Razlika je prilično očita, naime vozila s gumama FUELMAX na 100 kilometara potroše prosječno litru goriva manje. U tom smislu dobri su izgledi za FUELMAX", izjavio je Peter Snel, voditelj voznoga parka Snel Logistic Solutions.

To je poduzeće na području inovativnosti i kvalitete uvijek korak ispred ostalih. Upotrebljava nova vozila te visokorazvijeno unutarnje i vanjsko praćenje. Za testiranje je vrlo dragocjena njihova staza između mjesta Spa i Weert. "Naš ured u Weertu nizozemsko je distribucijsko središte za marku Spa. S četiri kamiona (4 x Scania R400 s motorima Euro 5) obavljamo redovite izmjenične prijevoze na stalnoj stazi. Kamioni dnevno voze između navedenih lokacija, uvijek istim putem, uvijek s istim vozačima. Ukratko, to su idealne okolnosti za testiranje. Do toga su došli i proizvođači kamiona koji su nas molili da testiramo njihova vozila Euro 6”, objašnjava Peter Snel.

Poduzeće Snel Logistic Solutions usredotočuje se prvenstveno na brze prijevoze robe za široku potrošnju. U poduzeću imaju oko 200 vozača i vjeruju u kombinaciju transporta i logistike. To nizozemsko poduzeće pomaže svojim strankama smanjivati troškove od početka proizvodnje do isporuke gotovih proizvoda. “Svoje vlastite troškove imamo pod budnim nadzorom i smanjujemo ih gdje god je moguće. Naša je velika prednost modul vožnje na računalu u vozilu. Uz njegovu pomoć neprestano optimiziramo vožnju i pažljivo pratimo način vožnje naših vozača", rekao je Peter Snel.