Slovenia HR
Promijeni zemlju

Faur se odlučio za gume Goodyear Marathon Coach

Goodyearove gume Marathon Coach za autobuse osiguravaju cjelogodišnju izdržljivost i dugotrajnu upotrebljivost

Francuski autobusni prijevoznik Faur bio je među prvim kupcima koji su testirali gume Goodyear Marathon Coach. Nakon odlične ocjene njihove izdržljivosti poduzeće je svih svojih 80 međugradskih autobusa opremilo namjenskim Goodyearovim gumama za autobuse jer osiguravaju vrlo dobru cjelogodišnju izdržljivost i brojne prijeđene kilometre, što omogućuje niže troškove.

Faur je već četiri generacije obiteljsko poduzeće čiji je sadašnji izvršni direktor Lilian Faur. U njihovom voznom parku nalazi se 80 autobusa, 45 i Toulousu i 35 u Perpignanu. Šezdeset posto njihove djelatnosti namijenjeno je turizmu, a četrdeset školskim prijevozima. "Zimska sezona za nas je vrlo važna”, izjavio je Lilian Faur. “Zimi obavimo oko 500 izleta u Pirineje, a svaki dan od studenoga do travnja ili čak svibnja i u Alpe. Zimske gume ne upotrebljavamo.” Njegov je razlog jednostavan: što se tiče logistike i omjera između suhih cesta i zimskih uvjeta, te su gume zahtjevne i ne opravdavaju investiciju. Tako su se u poduzeću odlučili provjeriti nove gume Goodyear Marathon Coach koje su bile namjenski razvijene kao cjelogodišnje gume za međugradske autobuse. Njihovo vrlo dobro prianjanje bilo je odlučujuće da su gumama Marathon Coach opremili svih 80 Faurovih autobusa.

Osim prianjanja Liliana Faura kod Goodyearovih guma oduševili su i prijeđeni kilometri. "Prema našem mišljenju te su gume najbolje što se tiče izdržljivosti i cijene u segmentu vrhunskih guma; njihova je cijena konkurentska, a usto se može prijeći više kilometara. Istrošenost ramenoga dijela kod suvremenih je autobusa velika poteškoća, međutim gume Marathon Coach dobro su se pokazale što se tiče habanja, a to znači brojne prijeđene kilometre", rekao je Lilian Faur.

Marathon Coach guma je za sve osovine i sva godišnja doba. Njezin jedinstveni asimetrični dezen osigurava ravnomjerno habanje, brojne prijeđene kilometre i nadasve udobnu vožnju. Navedeni dezen koji je Goodyear razvio posebno za gumu Marathon Coach nudi rješenje za neravnomjerno habanje i prvi je takav dezen koji je Goodyear izričito namijenio gumama za međugradske autobuse.

Guma Goodyear Marathon Coach 295/80R22,5 za sve osovine ima indeks nosivosti 154, što znači da gume podnosi opterećenje od 3750 kg. Guma Goodyear Marathon Coach ugrađena na prednjoj osovini odgovara predloženim promjenama u EU što se tiče ograničenja ukupne mase vozila za usluge javnoga sektora koje će vjerojatno stupiti na snagu 2018. godine Zbog povećanja prosječne mase putnika i njihove prtljage te napora EU za učinkovitiji transport i smanjenje emisije ugljičnog dioksida Komisija predlaže da se poveća dopuštena masa dvoosovinskih vozila koja obavljaju javne prijevoze putnika s 18 na 19 tona. Podrobnosti prijedloga još nisu definirane, međutim poznato je da dopuštaju osno opterećenje od 7,5 ton na prednjoj osovini u kombinaciji s 11,5-tonskim osnim opterećenjem na pogonskoj osovini.