Slovenia HR
Promijeni zemlju

Originalna oprema

Brojni vodeći proizvođači gospodarskih vozila na svijetu montiraju teretne gume Goodyear. Među njima su DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania i Volvo. Gume isporučujemo i svim najvećim proizvođačima prikolica kao što su Fliegl, Kögel, Krone, Schmitz Cargobull, Schwarzmüller i brojni drugi.

Goodyear s navedenim proizvođačima usko surađuje u razvoju novih modela pa teretne gume koje razvijamo doprinose optimalnoj izdržljivosti njihovih vozila i zadovoljavaju potrebe korisnika.

Jedan je od izazova u razvoju guma naći inovativna rješenja. Razvili smo npr. teretne gume s velikom nosivošću da bi se riješio problem sve veće mase na prednjoj osovini koji je nastao uvođenjem motora Euro VI. Proizveli smo i niskoprofilne teretne gume koje snižavaju visinu vozila u vožnji. Tako se može povećati visina tereta u sklopu dopuštenih dimenzija i bez smanjenja veličine kočnica. Sljedeći su primjer teretne gume Super Single, koje zamjenjuju dvostruke gume na osovinama prikolica i pogonskoj osovini. Time smo smanjili masu vozila i povećali korisni teret.