Slovenia SR
Promeni državu

Novosti Goodyear

 

Goodyear obezbeđuje da novi Mercedes klase E vozi dalje

07-10-2009Grupa proizvoda: Vozilo  
mercedes e class

Brisel, Belgija, 19. juni 2009. - Novi Mercedes klase E opremljen je celokupnim paketom naprednih sigurnosnih sistema, uključujući opciju RunOnFlat, novu tehnološku generaciju pneumatika Goodyear. Usavršena udobnost koju nude pneumatici RunOnFlat je u tome što vožnju možete da nastavite i kad se pneumatik probuši, što ima brojne prednosti za vozače i njihove porodice. Mercedes-Benz je nedavno počastio letnji pneumatik vrhunskih performansi Goodyear Eagle F1 Asymmetric RunOnFlat prestižnim žigom za kvalitet, takozvanim 'Mercedes Original Extended‘ (MOExtended). Izraz Extended se odnosi na poboljšane sigurnosne aspekte tehnologije RunOnFlat.

"Primećuješ ga samo tada kad je potrebno"

U 2008. godini Goodyear je prodao više od 2,5 miliona pneumatika izrađenih prema tehnologiji RunOnFlat. "Interesovanje raste kako kod proizvođača automobila tako i kod korisnika. Ova tehnologija je od svojih prvih koraka znatno usavršena. Zadnja generacija pneumatika RunOnFlat je vrhunsko dostignuće u gumarskoj tehnologiji. Korisnici neće više osetiti nikakvu razliku u odnosu na standardne pneumatike. Razliku ćete osetiti samo ako se pneumatik isprazni ili udari na oštru prepreku na putu, i biće vam pravo olakšanje što imate automobil opremljen pneumaticima RunOnFlat", kaže Paul Joosten, direktor marketinga pneumatika za putnička vozila za Evropu, Srednji Istok i Afriku.

Tokom razvoja novih automobila Goodyear tesno sarađuje sa proizvođačima Mercedes klase E je poznat kao vozilo koje obezbeđuje vrlo visok nivo udobnosti. "Mercedes-Benz nije spreman da prihvati nikakav kompromis na području udobnosti koju nudi vozilo. Svoja razvojna nastojanja usmerili smo u pneumatike RunOnFlat koji u normalnoj vožnji moraju biti meki i udobni, a u kriznoj situaciji čvrsti - pri čemu, naravno, nismo zanemarili ostale važne parametre performansi", objašnjava Jean-Pierre Jeusette, Goodyear-ov direktor za tehnologiju pneumatika za putnička vozila za Evropu, Srednji Istok i Afriku.

Pneumatici Goodyear Eagle F1 Asymmetric RunOnFlat za Mercedes klase E imaju odličan otpor kotrljanja koji omogućava manju potrošnju goriva i manju emisiju CO2. "Naši novi pneumatici RunOnFlat sa oznakom MOExtended za Mercedes klase E podjednako malo utiču na potrošnju goriva kao odgovarajući standardni pneumatici, zahvaljujući naprednoj tehnologiji smeše. To je još jedna osetna prednost za vozače i za životnu sredinu", kaže Jeusette.

Informacije o preduzeću Goodyear

Goodyear ima oko 71.000 zaposlenih i proizvodi u više od 60 fabrika u 25 država širom sveta.

Inovacije preduzeća Goodyear već više od 100 godina postavljaju automobilske standarde Goodyear je pionir inovativne tehnologije za sigurnu vožnju, poznate kao RunOnFlat, koja vozaču omogućava da nastavi vožnju sa probušenim pneumatikom. Goodyear je vodeći svetski proizvođač pneumatika RunOnFlat koji se koriste na raznim modelima BMW, pobedničkom Miniju, vrhunskim vozilima Mercedes-Benz, vozilima Opel i drugim. Na vidiku su i druge opcije za montažu pnevmatika RunOnFlat. Naši konstruktori u saradnji sa brojnim proizvođačima automobila rade na više od 100 projekata RunOnFlat.

Ako želite više informacija o preduzeću Goodyear i njegovim proizvodima posetitewww.goodyear.com.