Slovenia SR
Promeni državu

Novosti Goodyear

 

Nov pneumatik dobio od evropskih medija visoke ocene

13-02-2007Grupa proizvoda: Vozilo   Category: Prezentacije pneumatika

U utorak su novinari, koji su na evropskoj prezentaciji na španskom ostrvu Gran Canaria testirali nov pneumatik Eagle F1 Asymmetric, ovom našem najnovijem proizvodu vrhunskih performansi dali visoke ocene.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric

Novinari su prvi put 'zvanično' videli pneumatik u ponedeljak uveče kad su ga dva padobranca iz helikoptera dostavila među više od 50 predstavnika medija.

Posle interaktivnog obilaska specijalno pripremljene izložbe, predstavnici medija su u utorak isprobali pneumatik na tom ostrvu blizu zapadne afričke obale, i to u pet zahtevnih radionica na trkačkoj stazi. U radionicama su prikazane performanse pneumatika Eagle F1 Asymmetric, montiranih na 40 vozila Audi TT, na području vodljivosti na mokroj podlozi, vodljivosti na suvoj podlozi, u krivini i u slalom vožnji.

I kakva su mišljenja? Evo komentara nekih predstavnika medija:

Ian Kuah, slobodni novinar (Velika Britanija)
"Sa gumama Goodyear sam mogao da vozim na mokroj stazi istom brzinom kao sa gumama Bridgestone na suvoj! Namerno sam malo jače pritisnuo na gas ali, sa gumama Goodyear, auto je ostao potpuno pod kontrolom."

Dirk Vinken, slobodni novinar (Nemačka)
"Sa zadovoljstvom sam pratio sve što je na ovoj prezentaciji Goodyear pripremio za nas. Događaj je bio ugodan i poučan. Već se radujem što ću tokom testiranja pneumatika i sam moći da ga isprobam."

Roland Baumann, revija Autoreveue (Luksemburg)
"Između novog pneumatika i njegove konkurencije bila je osetna razlika, naročito na mokroj stazi. . . Zanimljivo, s obzirom da je 'konkurencija' prošlogodišnji pobednik testa ADAC! Vožnja sa Eagle F1 Asymmetric je bila stvarno zabavna."

James Oberlein, revija First Car (Velika Britanija)
"Goodyear je ulivao osećaj veće sigurnosti; kad je auto jednom počeo da proklizava, sa gumama Goodyear imao si bolju kontrolu nad njim"

Novinari će celi ostatak nedelje učestvovati u prezentaciji, a sledeće nedelje stižu prodavci iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i nordijskih država. Predviđamo da će u prezentaciji uzeti učešće ukupno 600 novinara, kupaca opreme za prvu ugradnju i prodavaca.