Slovenia SR
Promeni državu

Novosti Goodyear

 

Nov pneumatik Goodyear za vozila na električni pogon je odlično ocenjen u pogledu otpora kotrljanja i prianjanja na mokroj podlozi, a zahvaljujući tehnologiji RunOnFlat donosi i produženu mobilnost.

02-03-2010Grupa proizvoda: Vozilo   Category: Događaji - Technology - Prezentacije pneumatika

Ženeva, Švajcarska, 02. mart 2010. – Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi Goodyear otkriva svoju poslednju inovaciju sa područja tehnologije automobilskih guma - varijantu svog više puta nagrađenog letnjeg pneumatika Goodyear EfficientGrip izrađenog po tehnologiji FuelSaving Technology, sa ekstremno malim otporom kotrljanja, specijalno razvijenim sa ciljem da ispuni zahteve svojstvene električnim vozilima budućnosti.

Goodyear - new tires for electric cars
Prototip pneumatika Goodyear EfficienGrip za vozila na električni pogon donosi širok spektar prednosti, među kojima su vrhunski ocenjeni energetska efikasnost i odlične karakteristike na području buke i kočenja, i novu generaciju tehnologije RunOnFlat koja omogućava mobilnost čak i kad se pneumatik probuši ili izgubi sav pritisak.

Konstrukcija ovog konceptualnog pneumatika je razvijena sa ciljem da svojim performansama potpuno zadovolji zahteve električnih vozila.

  • Uzak oblik ovog pneumatika zajedno sa velikim prečnikom doprinosi da otpor kotrljanja i aerodinamički otpor budu manji, a zahvaljujući tome manja je i potrošnja energije.
  • Otpor kotrljanja pretežno izazivaju gubici energije zbog deformacije pneumatika tokom vožnje. Manja deformacija znači da se gubi manje energije i zato je otpor kotrljanja manji. Inženjeri preduzeća Goodyear su pomoću najnovije tehnologije kompjuterske simulacije analizirali potencijalno ponašanje pneumatika pri deformaciji tokom vožnje. Veći prečnik naplatka smanjuje ukupnu količinu potrebne gume, a to znači da se guma tokom vožnje manje deformiše.
  • Pneumatik sa većim prečnikom se na određenom rastojanju manje puta okrene, a rezultat je manje zagrevanje i manja deformacija što znači da su manji otpor kotrljanja i potrošnja energije.
  • Električni motori čak i pri maloj brzini imaju relativno konstantan moment sile, a to poboljšava performanse pri ubrzavanju vozila na električni pogon u odnosu na vozila sa sličnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Zbog navedenih specifičnosti bilo je potrebno da se modifikuje dezen gazećeg sloja i razvije nova smeša da bi se pneumatik dobro držao puta, naročito na suvoj podlozi, i omogućila velika kilometraža.

"Konceptualni pneumatik EfficientGrip rezultat je naših velikih istraživačkih napora da razvoj vozila na električni pogon podržimo pneumaticima sa ekstremno malim otporom kotrljanja i visokim performansama pri vožnji po mokrim putevima. Montiran na standardno vozilo, ovaj pneumatik bi imao za 30 procenata manji otpor kotrljanja, što znači oko 6 procenata manju potrošnju goriva u odnosu na prosečni standardni letnji pneumatik,"kaže Jean-Pierre Jeusette, direktor za tehnologiju automobilskih guma za putnička vozila u preduzeću Goodyear Dunlop za Evropu, Srednji Istok i Afriku.