Slovenia HR
Promijeni zemlju

Novosti Goodyear

 

Guma Goodyear RunOnFlat dolazi na cestu

01-03-2005Skupina proizvoda: Vozilo   Category: Događaji - Technology

Ženeva, Švicarska, 1. ožujka 2005. – U tamnoj noći na zaustavnom traku; s malom djecom ostali na cesti na kiši; zakasnili na sastanak jer vas je auto ostavio na cjedilu. Neke od stvari kojih se vozači najviše boje sada su – zahvaljujući tehnologiji Goodyear RunOnFlat – prošlost. Guma uz koju ćete i nakon bušenja ili pucanja moći voziti dalje, pa i ako bude posve prazna, dolazi na tržište; gume RunOnFlat prisutne su kao oprema na sve više vozila. Više od osamdeset posto europskih vozača među novim sigurnosnim sistemima izabralo bi gume koje voze i kad su prazne.

Vozačima donosi unutarnji mir

Ispitivanja pokazuju da se tijekom vožnje najviše bojimo probušene gume. Za više od polovice vozača zamjena prazne guma neugodan je posao, a mnogim ljudima različitih poziva ne uzrokuje samo nezgodu nego stvarnu dilemu. Ženama koje se moraju odlučiti hoće li s malom djecom pješačiti uz prometnu cestu ili će ih ostaviti u autu i riskirati da im se nešto dogodi; poslovnim ljudima koji se dvoume da li da auto ostave kraj ceste i nazovu taksi ili da se sami uhvate zamjene gume i zakasne na sastanak; starijim ljudima koji doduše imaju više vremena, ali više nemaju fizičke snage da sami zamijene gumu; službama hitne pomoći kod izvanrednih događaja za koje svaka izgubljena minuta na cesti može značiti jedan život manje. I onima koji moraju voziti kroz opasno područje ili po bespuću i ni najmanje ne žele zbog probušene gume ostati u automobilu.

Nova generacija RunOnFlat pruža veću udobnost u vožnji.

RunOnFlat je najnovija u dugome nizu inovacija poduzeća Goodyear. Služi se inovativnom tehnologijom koja se tijekom godina sve vrijeme usavršava. Gume imaju u bokovima ojačane umetke od inovativne mješavine koja im omogućuje da nose masu cijeloga vozila, čak i kad su posve ispražnjene. Osim toga tu su i zaštite naplataka i pomagala za napinjanje na vanjskoj strani boka koji pomažu očuvati napetost kad se guma isprazni. Najveća prednost koju ima guma RunOnFlat pred drugim takvim sistemima jest da se može montirati na posve običan naplatak, bez specijalnoga alata i bez dodatnih troškova. Upravo se zato kod novih automobila sve više odlučuju za nju. Guma ima i tu prednost da u prtljažniku nije potrebna rezervna guma. U usporedbi sa starijim standardima, kao što je Goodyear EMT (tehnologija s produženom mobilnošću), nova generacija RunOnFlat pruža višu razinu udobnosti u vožnji. Spremna je za ulazak na glavna tržišta putničkih guma.

Potražnja potrošača raste.

Prodaja je osigurana. Istraživanja koja je provela organizacija J.D. Power, vodeća na području informiranja o prodaji na tržištu automobila 2, otkrila su da bi za osiguravanje vlastite sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji 84% vozača na svoj auto radije montiralo gume tipa RunOnFlat nego bilo koji drugi sustav, kakav je npr. ESP (elektronski nadzor stabilnosti), satelitski navigacijski sustav ili sustav za pomoć kod parkiranja unatrag. Štoviše, 82% vozača odmah je spremno prihvatiti koncept RunOnFlat u zamjenu za rezervnu gumu, koja im se čini preživjela, a osim toga u prtljažniku zauzima prostor. Istraživanja koja je među potrošačima proveo Goodyear 3, pokazuju da se za takvu sigurnosnu tehnologiju ne zanimaju samo vlasnici vrhunskih automobila već vlasnici obiteljskih i manjih gradskih automobilov.

RunOnFlat dolazi na tržište

Gumu Goodyear RunOnFlat toplo su pozdravili vozači, a o njoj se raspituju i proizvođači automobila za svoje modele, sve od minija do ferrarija. RunOnFlat već je dostupna kao opcija ili čak kao standardna oprema na brojnim vozilima vrhunskih marki, kao što su BMW, Chevrolet, Ferrari, Land Rover, Maserati, Mercedes, Mini i Rolls Royce. Iako svi postojeći automobili za sada još ne omogućuju montažu guma RunOnFlat, Goodyear pretpostavlja da će se u sljedećim mjesecima i godinama sve više proizvođača truditi u tom smjeru. Standardno će tim gumama biti opremljen novi BMW serije 3, koji će doći na tržište u proljeće 2005.

Više od 1100 ovlaštenih prodavača guma Goodyear RunOnFlat

Nakon bušenja gume automobili opremljeni s RunOnFlat mogu prijeći još najmanje 80 kilometara pri brzini do 80 km/h, što vozačima omogućuje da nađu odgovarajuće mjesto i u bogatoj servisnoj mreži poduzeća Goodyear potraže pomoć. Trenutačno Goodyear ima za RunOnFlat po Europi već više od 1100 ovlaštenih prodajnih mjesta gdje vozači mogu dati gume popraviti ili zamijeniti. I taj broj neprestano raste. Goodyear razvija i nove koncepte za poboljšanje usluga u sljedećoj godini. Ako želite više informacija, obratite se tiskovnom predstavništvo Goodyear Europe na telefon +32 2 240 97 ili e-adresu press@runonflat.com. Ako želite doći u kontakt s lokalnim predstavnikom poduzeća Goodyear, potražite popis kontakata koje smo stavili na CD-ROM kao dio tiskovnih materijala.