Slovenia HR
Promijeni zemlju

Novosti Goodyear

 

Konceptna guma poduzeća Goodyear s tehnologijom BioIsoprene™ zaslužila je nagradu za ekološko dostignuće godine, tzv. Environmental Achievement of the Year.

02-03-2010Skupina proizvoda: Vozilo   Category: Technology - Nagrade na testovima

Ženeva, Švicarska, 2. ožujka 2010. - Goodyear s ponosom priopćuje da je njihova perspektivna guma napravljena prema tehnologiji BioIsoprene™ nedavno dobila prestižnu nagradu za ekološko dostignuće godine, takozvanu Environmental Achievement of the Year Award. Ta inovativna guma prvi će put biti izložena u svijetu automobilizma na ženevskom automobilskom salonu Geneva Motor Show 2010.

Goodyear new concept tire
Nagrađena konceptna guma s tehnologijom BioIsoprene™ inovativna je alternativa za zamjenu petrokemijskog sastojka u proizvodnji sintetičkoga kaučuka obnovljivom biomasom. Automobilske gume s polimerom BioNatsyn™, napravljenim od biološki razgradivoga izoprena (BioIsoprene™), plod su suradnje između Daniscove podružnice Genencor i poduzeća Goodyear.

Nominirana u tri kategorije

Međunarodne nagrade za inovativnost i izvrsnost tehnologije autoguma obuhvaćale su pet kategorija, od kojih je Goodyear službeno uvršten u uži izbor za tri nagrade: Tire Manufacturer of the Year (Proizvođač guma godine) za uspješno poslovanje i razvojna dostignuća u posljednjih dvanaest mjeseci, Tire Technology of the Year (Tehnologija izrade gume godine) za tehnologiju DuraPlus i Environmental Achievement of the Year award (Nagrada za ekološko dostignuće godine) za konceptnu gumu Biolsoprene. Pobjednike je izabralo 17 međunarodno priznatih industrijskih stručnjaka.

“Dobiti takvo priznanje od automobilskih i industrijskih stručnjaka za dostignuće koje predstavlja mogućnosti naše industrije ubuduće, velik je uspjeh. “Prva konceptna guma Goodyear napravljena prema tehnologiji BioIsoprene™ dokazuje golem napredak koji smo ga u proizvodnom procesu postigli kod zamjene izoprena na naftnoj osnovi alternativnom sirovinom na biološkoj osnovi”izjavio je Jean-Pierre Jeusette, direktor tehnologije guma za osobna vozila za Europu, Srednji istok i Afriku u poduzeću Goodyear.“Razvoj tehnologije BioIsoprene™ mogao bi uporabom obnovljivih sirovina u dostavnom lancu pripomoći smanjenju utjecaja industrije na okoliš i smanjiti našu odvisnost o naftnim derivatima.”

BioIsoprenese dobiva od obnovljivih sirovina i važno je razvojno dostignuće u biokemijskoj i gumarskoj industriji. Tradicionalni izopren ne upotrebljava se samo za sintetični kaučuk u proizvodnji automobilskih guma već i za proizvodnju brojnih drugih proizvoda, kao što su kirurške rukavice, loptice za golf i ljepila. Zato BioIsopreneima vrlo velik potencijal.

“Razvoj tog inovativnog biokemijskog sastojka bila je velika prekretnica u našoj suradnji s poduzećem Goodyear,”objašnjava Philippe Lavielle, zamjenik predsjednika za poslovni razvoj u poduzeću Genencor.“Tehnologija BioIsopreneodličan je primjer Daniscovog vodećeg položaja u industrijskoj biotehnologiji kojom se bavi podružnica Genencor.”

“Navedene nominacije i dobivena nagrada potvrđuju da se Goodyear neprestano trudi razvijati inovativne i ekološki prihvatljive tehnologije proizvodnje guma",kaže Jeusette.

Guma Goodyear BioIsoprene na međunarodnom automobilskom salonu u Ženevi u danima za tisak bit će izložena na ulazu u medijsko središte, a u danima za javnost na Goodyearovom izložbenom prostoru (hala 2, br. 2057).

Više informacija o nagradama možete naći nawww.tiretechnology-expo.com.