Slovenia HR
Promijeni zemlju

Novosti Goodyear

 

Nova guma Goodyear za vozila na električni pogon odlično je ocijenjena na području otpora kotrljanja i prianjanja na mokroj cesti, a osim toga zahvaljujući tehnologiji RunOnFlat omogućuje i produženu mobilnost.

02-03-2010Skupina proizvoda: Vozilo   Category: Događaji - Technology - Predstavljanja guma

Ženeva, Švicarska, 2. ožujka 2010. – Na ovogodišnjem ženevskom međunarodnom automobilskom salonu Goodyear razotkriva svoju zadnju inovaciju s područja tehnologije autoguma: inačicu svoje višestruko nagrađene ljetne gume Goodyear EfficientGrip napravljene prema tehnologiji Fuel Saving Technology, s izuzetno malim otporom kotrljanja, koji je posebno razvijen da bi zadovoljio zahtjeve električnih vozila budućnosti.

Goodyear - new tires for electric cars
Prototipna guma Goodyear EfficientGrip za vozila na električni pogon donosi širok spektar prednosti, među kojima su vrhunski ocijenjena energetska učinkovitost te odlična svojstva na području buke u vožnji i kočenja te konačno – nova generacija tehnologije Goodyear RunOnFlat, koja omogućuje mobilnost i nakon što se probuši ili se potpuno ispusti tlak u gumi.

Izvedba te konceptne gume prilagođena je tako da odlično dopunjuje zahtjeve za izdržljivošću električnih vozila:

  • Uzak oblik gume zajedno sa širokim promjerom omogućuje manji otpor i manji aerodinamički otpor, zbog čega je i potrošnja energije manja.
  • Otpor kotrljanja uglavnom uzrokuju energetski gubici zbog deformacije gume za vrijeme vožnje. Manja deformacija znači manje izgubljene energije i zato manji otpor kotrljanja. Inženjeri poduzeća Goodyear pomoću najnovije tehnologije računalne simulacije analizirali su potencijalno ponašanje gume pri deformaciji tijekom vožnje. Veći promjer naplatka smanjuje ukupnu količinu potrebne gume, a to znači da se guma u vožnji manje deformira.
  • Guma s većim promjerom na određenoj se udaljenosti manje puta zavrti, a posljedica je manje zagrijavanje i manja deformacija, te time i manji otpor kotrljanja i manja potrošnja energije.
  • Električni motori imaju i kod vrlo male brzine razmjerno stalan okretni moment, a to povećava izdržljivost u ubrzavanju vozila na električni pogon s obzirom na vozila sa sličnim motorom s unutarnjim sagorijevanjem. Zbog navedenih posebnosti trebalo je modificirati dezen gaznoga sloja i razviti novu smjesu da bi guma imala dobro prianjanje, osobito na suhoj cesti, i omogućila brojne prijeđene kilometre.

"Konceptna guma EfficientGrip rezultat je naših velikih istraživačkih napora da podupremo razvoj vozila na električni pogon s gumama s ekstremno malim otporom kotrljanja i velikom izdržljivošću u vožnji po mokrim cestama. Montirana na standardno vozilo ta bi guma imala 30 posto manji otpor kotrljanja, što znači oko 6 posto manju potrošnju goriva u odnosu na prosječnu standardnu ljetnu gumu,''izjavio je Jean-Pierre Jeusette, direktor u Goodyear Dunlopu za tehnologiju automobilskih guma za osobna vozila za Europu, Srednji istok i Afriku.