Belgium NL
Land wijzigen

Goodyear nieuws

 

Goodyear lanceert nieuwe dieplader trailerband

29-11-2011Productgroep: Vrachtwagen/bus   Categorie: Technologie - Lancering van band
Goodyear lanceert nieuwe dieplader trailerband
Goodyear introduceert de nieuwe serie Regional RHT II 19.5” en 17.5” dieplader banden. Deze zijn geschikt voor toepassingen zoals autotransporters, die voor lange en korte afstanden worden ingezet, maar ook voor zwaar transport. Deze nieuwe banden zijn ontwikkeld om een hoog kilometrage te bieden, een goede grip op nat en een lage rolweerstand. Ze voldoen ook aan de nieuwe eisen van de toekomstige EU Regeling 661/2009.

De nieuwe 17.5” en 19.5” Regional RHT II banden, die de Marathon LHT dieplader banden vervangen, zijn ook speciaal ontworpen om extra duurzaamheid te bieden. In dat kader biedt het 4-rib profiel robuustheid, de nieuwe groefvorm verbetert de weerstand tegen inrijdingen en houdt geen stenen vast. In aanvulling daarop geeft de combinatie van een verbeterde karkasvorm en profielcompound een goede grip op nat wegdek en een hoog kilometerpotentieel. Ze hebben ook een 25% betere grip op nat wegdek dan hun voorgangers en 17% meer dan een belangrijke concurrent. Het extern geluidsniveau is slechts 69 dB(A).

De nieuwe banden profiteren van Goodyear Max Technology en beschikken over de KMax Technology. KMax Technology is een specifieke combinatie van speciale bandeneigenschappen, die zijn ontwikkeld om zowel een groot toepassingsbereik te verkrijgen als het brandstofverbruik te verbeteren om de kosten per kilometer te beperken.

Sommige maten van de nieuwe band bieden een verhoogde laadcapaciteit voor speciale toepassingen met lagere snelheden. Dit kan vooral van voordeel zijn bij extra zware transporten.

Voldoet aan voorgestelde EU regeling.

EU Regeling 661/2009 zet nieuwe stringente maximum niveaus voor de rolweerstand en de geluidsproductie. Zowel de rolweerstand als het geluidsniveau van de Regional RHT II banden ligt binnen de voorgestelde limieten. In aanvulling daarop, vereist EU Regeling 1222/2009 (EU Bandenlabel) dat technisch promotiemateriaal voor zware vrachtauto’s de labelinformatie bevat over de prestaties van de band op het gebied van rolweerstand, grip op nat en geluidsproductie.

Succesvolle tests

Tests met de Regional RHT II band werden uitgevoerd in samenwerking met autotransportbedrijf BLG Logistics Automobil Transporte in Duitsland. De nieuwe banden werden gemonteerd op een Rolfo semi-trailer met twee assen en een identieke trailer werd uitgerust met banden van een concurrent. In beide gevallen met de bandenmaat 245/70R17.5. Deze testen lieten zien dat het kilometrage van de Regional RHT II band gemiddeld 6% beter was dan dat van de concurrerende band en dat kwam neer op een berekende levensduur van 170.000 kilometer op de as1, waar de banden het snelst slijten. Peter-Michael Beling, hoofd voertuigonderhoud bij B.L.G Logistics Automobil Transporte, zegt, “We hebben goede resultaten geboekt met de nieuwe Goodyear banden. De duurzaamheid van het karkas is verbeterd en daaruit volgt dat ook het kilometerpotentieel beter is geworden."

nieuwe dieplader grafiek
Maten en beschikbaarheid

245/70R17.5 – nu beschikbaar
235/75R17.5 – nu beschikbaar
215/75R17.5 – nu beschikbaar
265/70R19.5 – nu beschikbaar
9.5R17.5      – december
205/65R17.5 – december
285/70R19.5 – december
245/70R19.5 – december

De Goodyear Regional RHT II is volledig herprofileerbaar en vernieuwbaar.